Låt hemestern bli den bästa semestern!

24 juni, 2021

Det bästa med hemester är att du får upp ögonen för alla semesterpärlor i din närhet. För Sverige är ju fantastiskt på sommaren, med sol och bad, vackra naturupplevelser och spännande historiska platser. Här kommer några tips på saker som du kan hitta på utan att behöva resa långt, men ändå få fina upplevelser.

Ha hemmet som bas och gör dagsutflykter. Hitta fina och spännande platser i närområdet som är värda att upptäcka. Planera och proviantera; hur länge är vi borta? Vilka behov har alla som är med? Vad blir det för väder? Se till att alltid ha med plåster, vatten och solskydd.

Om du har med barn och ni ska ta er lite längre sträckor till fots eller på cykel; ta det i deras takt och se till att stanna till då och då för att fylla på med energi. Ha med små belöningar i ryggsäcken som t ex färska jordgubbar, kex och saft, det kommer man långt med, både i humör och i meter! Men det finns också saker du kan göra utan att lämna hemmet.

Har ni balkong eller altan? Om sommaren är varm är det skönt och kanske också lite spännande, att testa att sova ute. Dra ut madrasser, täcken och kuddar och bädda en riktigt mysig sovplats. Tänk bara på myggmedel så att ni inte vaknar sönderbitna! Låt fantasin flöda för att hitta lösningar som fungerar även under en pandemi-sommar.

Oavsett vad du hittar på, så finns det du behöver hos oss på Ekholmen centrum. Välkommen hit för en trygg handling i sommar.