Nu uppdaterar vi grillmaten

15 januari, 2021

Har du börjat tröttna på korv med bröd? Under det senaste året har vi träffats mycket ute och korvgrillen har gått varm hos de flesta. Men det finns mer mat att laga utomhus. Vi bjuder på fem goda tips.

Vanligtvis är det varmare temperaturer som brukar locka oss att äta lunch och middag utomhus. Men det senaste året har fått de flesta av oss att ändra på det. Varken blåst, regn eller snö verkar få oss att sluta grilla korv numera. Och inte undra på, det är just utomhus de flesta av oss kan träffas. Men börjar vi inte bli lite sugna på att fixa någon annan mat än just korv med bröd? Jo, tänkte väl det. Därför har vi förberett några härliga recept som du kan prova till nästa utomhus-middag. Laga dem på stormköket eller använd grillen.

Smaklig spis!

One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater
Laga mat på stormkök i naturen är enkelt om du använder det här receptet. Koka allt i en kastrull och måltiden på utflykten är klar att servera. Här hittar du receptet!

Grillpytt
Bjud på en klassiker som du tillagar på grillen. Här kommer en härlig variant på pyttipanna med en god ramslökssås till. Om du vill spara tid vid grillen kan du förbereda och hacka grönsakerna hemma. Här hittar du receptet!

Risonisallad
Den här salladen är perfekt att göra ute i naturen. Risonin kokar du på ett stormkök. Halloumi blir ju som en seg skosula om man steker den i förväg så även den tillagas med fördel på plats. Recept finns här!

Grillad kladdkaka
Bulle och saft i all ära, men har du provat att baka en kladdkaka på grillen? Om inte är det sannerligen dags, för detta är otroligt gott! Med mjölkchoklad och daim som garnering är detta varje chokladälskares dröm. Mmm... Här hittar du receptet!