Så enkelt gör du en hushållsbudget

22 februari, 2021

Med hjälp av en hushållsbudget kan du skära ner på onödiga utgifter så att du använder dina pengar lite smartare. Här kommer några enkla tips på hur du kommer igång.

Det behöver inte alls vara särskilt besvärligt eller krångligt att göra en hushållsbudget, har du koll på din inkomst, information om dina utgifter och ett enkelt budgetverktyg så räcker det långt!

Det här behöver du:

Så här gör du:
Sortera dina kostnader på fasta och rörliga. Exempel på fasta kostnader är kostnader som du har svårt att välja bort, exempelvis hyran eller elräkningen.

Det är framförallt de rörliga kostnaderna som du kan påverka; mat, prylar, kläder och aktiviteter som du tar beslut om från dag till dag. Ibland behöver du verkligen en ny vinterjacka, men kan det vara så att det händer att du lägger pengar på spontanshopping som du kanske lika gärna kunde vara utan?

Idag är det många som har fler än en bank och då kan det vara svårt att få en överblick över sin ekonomi och vart pengarna tar vägen. Då kan vi tipsa om appen ICA Spara. När du kopplat ihop dina banker i appen ICA Spara och kategoriserat dina transaktioner, kommer du att se vad du lägger mest och minst pengar på.  Läs mer och ladda ner ICA Spara appen här

När du har din överblick klar, kan du börja fundera på om du behöver ändra något för att förbättra din vardagsekonomi. Det kan handla om att kanske dra ned på onödiga kostnader eller lägga mer pengar på sparande för en tryggare ekonomi.

Budgetera mera, lycka till!