Dags för återhämtning!

9 februari, 2021

Nu ska vi börja träna och äta nyttigt! Nya vanor, ja till och med ett helt nytt sunt liv väntar. Visst är det så här det brukar låta? Dock är det en sak som börjar förändras, och som experterna tror kommer öka i en allt större utsträckning. Hälsa handlar nämligen inte längre bara om mat och motion, nu tänker vi på helheten.

Vi tränar för att må bra, men även mat och sömn spelar stor roll

Förr var det träning och nya dieter som stod högt på agendan. Men nu börjar fler och fler se till helheten. Vi vill fortfarande leva mer hälsosamt, men med det menar vi att stressa mindre, äta mer grönt, börja röra på oss och prioritera sömnen. Och vi vill inte längre träna bara för att bli snabba och starka, nu handlar träning lika mycket om smidighet, välmående leder och vardagsmotion. Och något som många tycket är viktigt är återhämtning – både från jobb, krav och måsten.

Den här förändringen i beteende och tankesätt går hand i hand med de diskussioner och debatter som pågår. Vi pratar om klimatförändringar och hur vi kan leva annorlunda för att bromsa effekten, men det är också stressrelaterade sjukdomar som fler och fler drabbas av som får oss tänka på värdet av att hela kroppen mår bra.

Vi har satt ihop tre snabba tips som hjälp på vägen.

  1. Få professionell hjälp av PT från det lokala gymmet på hur du bäst stärker din kropp. Här på Ekholmen Centrum hittar du gymmet EFC. De som jobbar på anläggningen ger gärna tips och råd på hur du kan komma igång med träningen. Vi följer folkhälsomyndigheternas råd och rekommenderar dig även att träna utomhus så mycket som möjligt.
  2. Byt ut några kötträtter i veckan och ät vegetariskt. På ica.se kan du beställa hem en Vego-kasse med tre inspirerande recept.
  3. Utgå från dig själv och ingen annan. Vad behöver du för att må bra i kropp och huvud? Kanske att du ska skippa ett träningspass i veckan och istället läsa ett härligt magasin?