Personliga paket och ätbart pyssel

3 december, 2019

Ett enkelt sätt att visa sina nära och kära extra omtanke i jul är att göra dina julklappar lite mer personliga. Och med ätbara dekorationer med julmyset ännu godare.

Bra tid för julpyssel

Personligt inslagna paket är alltid uppskattat. Välj ett lite finare omslagspapper, skriv en personlig hälsning och om du har lite tid över – skriv ett rim! Tänk bara på att inte avslöja vad det är i paketet. Ska du ge bort något som kan användas i köket kan du ta det här rimmet:

”I köket med denna blir det kul att laga mat även efter jul”

 

Ett annat tips är att byta ut det glansiga presentbandet mot ett vanligt snöre och hänga på något kul och oväntat. Kanske en nyckelring, ett litet smycke eller ett extra paket med personens favoritgodis.

Att tillverka en egen julklappsetiketter är enkelt. Då tar du ett lite tjockare papper som du klipper ut i lagom storlek. Dekorera med juliga stickers och skriv din hälsning. Sedan gör du ett hål i etiketten, trär den på ett snöre som du fäster på paketet.

Ätbara dekorationer

En trevlig sak att bjuda på- eller att ge bort, är hemmagjorda och ätbara dekorationer. Ett gott och dessutom gulligt pynt du kan göra är minipepparkashus. De blir fina att sätta dem på en kopp med rykande varm choklad. Så här gör du dem  

Ett annat mumsigt pyssel är de här ätbara julgranarna. De görs av din favoritkladdkaka eller brownie och du garnerar dem med dina favoritsmaker. En enkel och rolig sötsak som går hem hos både barn och vuxna.

Lycka till och God jul!