Nu ska mor firas – med en VIP-picknick!

26 maj, 2021

Våren spirar för fullt och det är hög tid att planera hur du vill fira Mors dag. Och vad kan vara mysigare och lämpligare under en pågående pandemi, nu när vaccinationerna kommit igång, än att fira mor på en picknick ute i vårgrönskan? Med lite smarta knep kan du se till att det blir ett firande utöver det vanliga – så här skapar du en VIP-picknick!

Det är bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra för att den du vill fira ska känna sig riktigt bortskämd och hyllad. Börja med en fin inbjudan som du lägger lite kärlek på och skickar med posten eller själv lämnar i brevlådan. Välj om du bara skickar det till den du vill hylla och bjuder in resten t ex via Facebook, så kan det bli en härlig överraskning när de inbjudna dyker upp!

Välj maten med omtanke. Har ni någon rätt som mamma alltid lagade när ni var små? Nu är det hennes tur att luta sig tillbaka och njuta, samtidigt som det plockar fram härliga minnen och skapar en fin stämning. Vill du hellre köpa färdig mat så kan du beställa ett cateringfat med färdiga plocktallrikar eller hämta take-away från den lokala favoritrestaurangen. Oavsett vilken mat du väljer, ta med det i portionsserveringar så att alla kan ta sin egen färdiga tallrik. Samma sak gäller dryck; köp småflaskor, så att alla kan ta sin egen.

För att förgylla dagen ytterligare, kan du förbereda en aktivitet. Varför inte en frågesport på ett ämne som gläder den som ska hyllas? Sätt upp frågorna på vägen till picknickstället, som en klassisk poängpromenad.

Hitta en vacker plats, se till att det finns sittplatser eller ta med picknickfiltar så att det räcker till alla utan att behöva trängas och glöm inte servetter och handsprit samt en större skräppåse. Se till att lämna platsen lika fin som du fann den och fortsätt hålla coronasäkert avstånd till varandra. Lycka till med din VIP-picknick!

P.S. Det går såklart lika bra med fika och en blombukett, det är ju tanken som räknas!